utorak, 16. rujna 2014.

Cheesecake



Sastojci:Količina:
- Mlevena plazma300g
- Margarin ili maslac180g
- Mleko5 kasika
- Slatka pavlaka Meggle (biljna)500ml
- Krem sir Ella450g
- Secer u prahu220g
- Kremfiks1
- Zelatin1
- Vanilin secer1
- Voda50ml
- Crveno voce (Frikom mix)450g
- Secer4 kasika
- Voda100ml
- Zelatin1
- Voda50ml

Uputstvo za pripremu:

  • Vocni fil: Staviti voce i secer sa 100ml vode da se kuva 10min. Za to vreme rastvoriti jedan zelatin u 50ml vode, i ostaviti sa strane da nabubri dok kuvate voce. Kada sklonite voce sa vatre, stavite posudu sa zelatinom tek toliko da se on rastopi a da ne prokljuca. Zatim dodajte istopljeni zelatin u posudu sa skuvanim vocem i ostavite da se prohladi. Podloga: Istopiti margarin i dodati ga mlevenoj plazmi i mleku. Umutiti mikserom smesu, a zatim je rukama oblikovati u okruglom kalupu (precnika 26cm) Ostaviti u frizideru da se stegne. Beli fil: Zelatin ostavite da nabubri 10min u 50ml vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. Zatim dodati sir, secer u prahu i vanilin secer i nastaviti sa mucenjem. Zagrejte zelatin kao i prvi put, da se rastpi, ne da provri, a zatim ga pomesajte sa kasikom belog fila i onda to dodajte celom filu. Izmiksujte jos malo i fil je spreman za nanosenje u kalup. Nanesite fil preko podloge sa plazmom tako da lepo popunite ivice sa strane da se ne bi napravile rupice kada se kalup skine. Vratite u frizider na 15 minuta. Nakon sto se vocni fil ohladio, rasporedite ga preko belog fila u kalupu. Ostaviti u frizideru oko 5-6 sati u kalupu, da se stegne. Lagano odvojite kolac od kalupa i uzivajte! Prijatno! 
  • http://zena.blic.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar