Koraci pripreme
- 1Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva. Mlijeko, slatko vrhnje i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na pari dok se čokolada ne otopi. Čokoladu ostavite da se malo ohladi.
- 2Mikserom lagano pomiješajte jaja, žumanjke i šećer. Mlaku čokoladu umiješajte u jaja. Na kraju dodajte maraskino. Smjesu ulijte u 6 keramičkih (vatrostalnih) zdjelica od 1,25 dl.
- 3Zdjelice stavite u veću posudu za pečenje u koju ulijete vruću vodu do pola visine zdjelica. Pecite 35 minuta. Potom posudu sa zdjelicama izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Poslužite s lagano tučenim slatkim vrhnjem i jagodama.
Sastojci
- 2,5 dcl mlijeka
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade
- 3 jaja
- 3 žumanjka
- 100 g šećera
- 2 žlice maraskina
- 3 dcl slatkog vrhnja
- jagode
http://dobrahrana.jutarnji.hr/
Nema komentara:
Objavi komentar