Sastojci: | Količina: |
---|---|
- 6 srednjih jaja | + |
- 18 kašika šećera | + |
- 19 kašika brašna | + |
- 5kašika pudinga slatka pavlaka | + |
- 25 kašika mleka | + |
- 5 kašika rastopljenog putera | + |
- kesica praška za pecivo | + |
- topla čokolada 5 kašika | + |
- 500 gr kupina | + |
- 600gr šećera | + |
- džem od kajsija | + |
- 200 gr čokolade za kuvanje | + |
- 200gr šlaga | + |
Uputstvo za pripremu:
- Umutiti cela jaja ( ne posebno belanac posebno žumanac), dodati šećer i mleko i puter. Pomešati brašno, prašak za pecivo i prašak za puding sa ukusom slatke pavlake. U dve trećine testa staviti toplu čokoladu u prahu ili dve kesice tople čokolade, a jednu trećinu ostaviti testa belu. Sipati u pleh dublji prvo tamni pa preko svetli deo, i peći na srednjoj temperaturi 180 stepeni oko 35 minuta. Prverite čačkalicom da li je pečeno jer ne peče svaka rerna isto. Za to vreme od kupina i šećera napravite gušće nego slatko preliv. Kad je kolač gotov vreo premažite džemom od kajsija, sipajte kupine, pa glazuru od čokolade. ostaviti da se ohladi. Dekorisati šlagom i kupinama koje ste malo ostavili od preliva. U originalu kolač se peče u okruglom kalupu od 28cm i parčići se seku na rombove ali meni je trebala dupla mera pa sam u veliki đuveč pleh i kockasto.
- http://zena.blic.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar