subota, 13. rujna 2014.

Čokoladni kolač



Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa (plazme)
  • 80 g margarina
  • 70 ml čokoladnog mleka

Za fil:

  • 300 g šlaga
  • 270 ml mleka
  • 300 g moja kravica kuhinjica sitnog sira
  • 150 g čokolade
  • 50 g prah šećera
  • 1 kesica želatina

Za čokoladna glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike mleka

Priprema

1
Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko, izmešati. Staviti u pleh (24cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
2
Čokoladu otopiti i ohladiti, pa je pomešati sa moja kravica kuhinjica sitnim sirom i sa prah šećerom.
3
Šlag umutiti sa mlekom.
4
Te dve mase izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i dodati u umućen fil. Izmešati.
5
Fil staviti preko kore.
6
Napraviti čokoladnu glazuru: Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti preko fila.
7
Ostaviti da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

Nema komentara:

Objavi komentar