Sastojci: | Količina: |
---|---|
- veliko pakovanje piškota | 1 |
- margarin ili maslac | 250gr. |
- šećer u prahu | 200gr. |
- jaja | 7 |
- kašika šećera | 7 |
- mleveni orasi | 200gr. |
- čokolada za testo | 200gr. |
- šlag | 100gr. |
- sok od jabuke | 200ml. |
Uputstvo za pripremu:
- Fil:na pari skuvati žumaca sa šećerom,pred kraj dodati i čokoladu izlomljenu na parčad.Skuvan fil ostaviti da se ohladi.
- Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu,pa sjediniti sa ohlađenim filom.Toj smesi dodati i čvrst sneg umućen od belanaca sve promešati i na kraju dodati mlevene orahe.U izdubljenu okruglu posudu ređamo piškote koje prvo potopimo u sok od jabuke.Piškote ređamo prvo na dno posude pa sa strane sipamo, gotov fil i stavimo u zamrzivač da se stegne 2-3h.
- Smrznutu tortu okrenemo na tanjir za tortu i spremamo za ukrašavanje.
- Šlag umutiti prema uputstvu na kesici i sa njim premažemo i ukrasimo tortu.
- http://zena.blic.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar