ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Kolač od kokosa i želea



Tamni deo:
  • 500 gr mlevenog petita
  • 250 gr šećera u prahu
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50 ml ruma
  • oko 200 ml toplog mleka
  • 1 kašika kakaoa, a može i više
Fil:
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 gr kokosa
  • 30 ml mleka
Još:
  • 150 gr žele bombona u kockama
Prirpema:
Čokoladu izrendajte, pa dodajte mleveni keks, šećer u prahu, rum i kakaoa koliko želite pa polako dodavajte toplo mleko i mešajte. Smesa ne sme biti ni premekana ni pregusta, možda nećete iskoristiti svo mleko, zato polako sipajte.
Margarin sobne temperature i 100 gr šećea u prahu dobro izmiksirajte pa dodajte kokos i melko, pa opet dobro izmutite.
Raširite foliju na radni deo, najbolje onu što se sama zalepi za sto ( prijanjajuća ).
Tamni deo oblikujte rukom pa prenesite i razvucite, pa nanesite svetli deo, razvucite ga nožem, pa na početak šireg dela poslažite kocke žele bombona i onda urolajte sve zajedno.
Ostavite da se stegne u frižider.




http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar