Način pripremeJaja izmiksat sa oba šećera na pjenasto.Zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Springform (24x24cm) prekriti dno sa backpapirom, a okolicu premazati margarinom. Tijesto uliti i peći na 200°C. Dok se biskvit peče, pripremat maline. U šerpicu maline stavit da kuhaju sa puder šećerom, nekih 15 min. na laganoj temperaturi, a prije toga, listiće želatina omekšati u hladnoj vodi. Dok se maline kuhaju, pola želatina odvojiti, iscijediti pa sa 5/6 kašika vrućeg sirupa od malina izmiksat na pjenasto. Zatim uliti u maline i lagano izmiješati. Odstraniti sa peći da se hladi. Pečen biskvit ohladiti. Zatim izrezat 1cm do okolice i sredinu biskvita pažljivo nožem rezati i vaditi, sredinu vaditi isto 1cm do dna. Kuhane maline kad se počnu želatinat/stezati, izliti na biskvit i opet ostaviti da se dalje hladi. Dok se to sve hladi, napraviti puding po uputstvu na vrećici. Od kuhanog pudinga isto uzet 5/6 kašika i ostatak omekšanog želatina izmiksati na pjenasto i ujediniti sa pudingom. Dok je puding još vruć preliti preko malina i poredati keksiće preko. Kolac ostaviti da se hladi, a ponajbolje preko noći da je u frižideru. Slatko vrhnje izmiksat na čvrsto i ukrasiti kolač preko, dodatno sa 12 friških malina.
www.bosanskikuhar.ba |
utorak, 18. ožujka 2014.
Čarolija maline i keksa
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Arhiva bloga
-
▼
2014
(90)
-
▼
ožujka
(72)
- Hurmašice s kokosom
- Irska kafa
- Čorba od karfiola
- Kakao sa žumanjkom
- Ćufte
- Pita od jabuka
- Palačinci sa pavlakom i suhim sirom
- Torta bez jaja
- Čorba iz djetinjstva
- Pita od jabuka
- Gulaš čorba
- Piletina sa roštilj tave
- Čarolija maline i keksa
- Kotleti u tijestu
- Bavarska goveđa juha
- Praline
- Salata s narandžom i cveklom
- Trokutići sa špinatom i feta sirom
- Punjeni teleći savici
- Loptice od govedine i riže
- Kolač od milerama i pudinga
- Magične cipelice
- Kapuciner
- Vekna od mesa i jaja
- Rolat od čokolade i kafe
- Čokoladni kolač
- Napitak đumbira: 3 u 1
- Pita od koprive
- Punjene smokve
- Ušećereni bademi
- Krem juha od tikvica
- Tart sa pečenim povrćem i gorgonzolom
- Rolnice
- Kolač s kokosom
- Cappuccino oblatne
- Kadaif dolma
- Meso, spinat, krompir...
- Jagnjetina s bamijom
- Pileća krilca s povrćem
- Kolač s čokoladom, kokosom i suhim šljivama
- Bijelo crne kiflice
- Skuša na žaru
- Uštipci sa zdenkom
- Keksi s nutelom
- Krofne u obliku srca
- Pileća čorba
- Tiramisu
- Zeljanica
- Orehnjača
- Voće s grizom
- Ćufte
- Čokoladna torta bez brašna
- Voćna štruca
- Sok od jagoda
- Čorba sa junetinom
- Kolač sa kupinama
- Ćevapi u lepinji
- Kolač sa želeom od malina
- Ćufte od mesa i sira
- Slatka pura-Pandur
- Juha od krompira
- Sirup od grožđa
- Miješani pileći ražnjići
- Krem od bijele i tamne čokolade
- Kolač od višanja
- Narandžina brda
- Krokete od riže
- Piškote
- Pljeskavica
- Dimljeni, pečeni šaran
- Rolada sa sirom
- Sofijine kocke
-
▼
ožujka
(72)
Nema komentara:
Objavi komentar