ponedjeljak, 10. ožujka 2014.

Juha od krompira



Priprema

  1. Krompir, mrkvu i peršin ogulite, 1/3 krompira narežite na manje kockice, a mrkvu, peršin i ostatak krumpira na veće kocke. Luk nasjeckajte na sitno.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk pa mu dodajte povrće, kratko propirjajte pa zalijte vodom da prekrije povrće. Začinite sa soli, paprom i crvenom mljevenom paprikom i kuhajte oko 20 min.
  3. Kada se krumpir skuhao, izvadite veće komade povrća iz posude, a ostatak usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku juhu.
  4. Vratite povrće u juhu i po potrebi dodajte vodu i začina ako je potrebno. Pustite da još jednom prokuha.
  5. Juhu poslužite vruću i pri posluživanju ukrasite svježe nasjeckanim lišćem peršina i kiselim vrhnjem (po ukusu).

Trajanje pripreme: 
oko 45 minuta



Sastojci:

1 kg krompira (bijelog)
1 srednji luk
mrkva
1 korijen peršina
½ vezice svježeg peršinovog lista
Sol, biber, maslinovo ulje
Kašika crvene mljevene paprike
Kiselo vrhnje
voda

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga