četvrtak, 13. ožujka 2014.

Orehnjača




Tijesto
Namrvite kvasac, dodajte malo šećer, žličicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmjesite i ostavite da se odmori. U posudi prosijte brašno, dodajte mekani maslac, žumanjke, cijelo jaje, šećer, kvasac i ostatak mlijeka.Izradite tijesto. Tijesto mijesite tako dugo dok se na površini ne pojave mjehurići. Tijesto odmorite 30-tak minuta.
Nadijev
Sameljite orahe, dodajte šećer, malo ruma i naribanu koricu limuna, prelijte toplim mlijekom. Prije korištenja, nadijev ohladite.
Gotovo tijesto tanko razvaljajte, posložite nadjev, savijte i ostavite da se odmori 10-tak minuta. Prije pečenja premažite masnoćom. Pecite oko sat vremena na temperatuti od 160-180°C.Uživajte.


Sastojci:
Tijesto
Brašno 500g
Maslac 50g
Žumanjak 2kom
Jaje 1kom
Kvasac
Mlijeko 2,5dl
Šećer 100g
Sol
Nadjev
Mleveni orah 250g
Mlijeko 2dl
Limunova korica
Cimet
Rum (po želji)

moja-kuhinja.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga