Tijesto
Namrvite kvasac, dodajte malo šećer, žličicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmjesite i ostavite da se odmori. U posudi prosijte brašno, dodajte mekani maslac, žumanjke, cijelo jaje, šećer, kvasac i ostatak mlijeka.Izradite tijesto. Tijesto mijesite tako dugo dok se na površini ne pojave mjehurići. Tijesto odmorite 30-tak minuta.
Namrvite kvasac, dodajte malo šećer, žličicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmjesite i ostavite da se odmori. U posudi prosijte brašno, dodajte mekani maslac, žumanjke, cijelo jaje, šećer, kvasac i ostatak mlijeka.Izradite tijesto. Tijesto mijesite tako dugo dok se na površini ne pojave mjehurići. Tijesto odmorite 30-tak minuta.
Nadijev
Sameljite orahe, dodajte šećer, malo ruma i naribanu koricu limuna, prelijte toplim mlijekom. Prije korištenja, nadijev ohladite.
Sameljite orahe, dodajte šećer, malo ruma i naribanu koricu limuna, prelijte toplim mlijekom. Prije korištenja, nadijev ohladite.
Gotovo tijesto tanko razvaljajte, posložite nadjev, savijte i ostavite da se odmori 10-tak minuta. Prije pečenja premažite masnoćom. Pecite oko sat vremena na temperatuti od 160-180°C.Uživajte.
Sastojci:
Tijesto
Brašno 500g
Maslac 50g
Žumanjak 2kom
Jaje 1kom
Kvasac
Mlijeko 2,5dl
Šećer 100g
Sol
Maslac 50g
Žumanjak 2kom
Jaje 1kom
Kvasac
Mlijeko 2,5dl
Šećer 100g
Sol
Nadjev
Mleveni orah 250g
Mlijeko 2dl
Limunova korica
Cimet
Rum (po želji)
moja-kuhinja.com/
Mlijeko 2dl
Limunova korica
Cimet
Rum (po želji)
moja-kuhinja.com/
Nema komentara:
Objavi komentar