ponedjeljak, 17. ožujka 2014.

Pita od koprive

Način pripreme

Priprema tijesta:

Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. 
Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke. Razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku.

Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom. 
Zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju.

Priprema nadjeva:
Sve navedene sastojke dobro izmiješati.

Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.




500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
Tijesto za jufku
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
Nadjev
1kg
žare/koprive
2 do 3
kašike sira
4 do 5
kašika pavlake
3 do 4
jaja
Politi pitu sa
malo
putera




http://www.bosanskikuhar.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga