Način pripreme
Priprema tijesta:Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto.
Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke. Razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku.
Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom.
Zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju.
Priprema nadjeva:
Sve navedene sastojke dobro izmiješati.
Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
|
Tijesto za jufku
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
|
Nadjev
1kg
žare/koprive
2 do 3
kašike sira
4 do 5
kašika pavlake
3 do 4
jaja
|
Politi pitu sa
malo
putera
|
http://www.bosanskikuhar.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar