Način pripreme
Izdinsati na maslinovom ulju glavicu crvenog luka, dvije mrkve izrendati i koje čehno bijelog luka.Kada se malo izdinsta dodati bijelo pileće meso isječeno na kocke 200-300g.
Na sve izdinstano dodati 1,5l vode.
U drugu šerpu skuhati karfiol istrgan na cvjetiće, pa kuhati 2-3 minute, procijediti i staviti u onu smjesu, neka malo kuha.
U posebnoj posudi umutiti 2 kašike brašna sa mlijekom, te sastaviti i kuhati 5 min.
Dodati peršinov list, po želji može vrhnje za kuhanje ili kajmak.
Sastojci
4-5 osoba
-
ulje
jedna
glavica crvenog luka
dvije
mrkve
-
bijeli luk
300g
pilećeg bijelog mesa
1,5l
vode
jedna
glavica karfiola
dvije
kašike brašna
malo
mlijeka
malo
soli
malo
peršunova lista
|
Nema komentara:
Objavi komentar