četvrtak, 20. ožujka 2014.

Čorba od karfiola



Način pripreme

Izdinsati na maslinovom ulju glavicu crvenog luka, dvije mrkve izrendati i koje čehno bijelog luka.

Kada se malo izdinsta dodati bijelo pileće meso isječeno na kocke 200-300g. 

Na sve izdinstano dodati 1,5l vode.

U drugu šerpu skuhati karfiol istrgan na cvjetiće, pa kuhati 2-3 minute, procijediti i staviti u onu smjesu, neka malo kuha. 

U posebnoj posudi umutiti 2 kašike brašna sa mlijekom, te sastaviti i kuhati 5 min.

Dodati peršinov list, po želji može vrhnje za kuhanje ili kajmak.



Sastojci

4-5 osoba
-
ulje
jedna
glavica crvenog luka
dvije
mrkve
-
bijeli luk
300g
pilećeg bijelog mesa
1,5l
vode
jedna
glavica karfiola
dvije
kašike brašna
malo
mlijeka
malo
soli
malo
peršunova lista

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga