Pljeskavica je popularno jelo za roštiljanje.
Pljeskavicu možete roštiljati na otvorenom ili kao što je prikazano u ovom receptu, na tavi u vašoj kuhinji. Mljeveno meso najprije posolite i popaprite. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Smijesu dobro izmješajte, tako da se svi sastojci sjedine. Ostavite smijesu da se odmori nekoliko minuta. Dvije jednake kuglice mesa izradite u prepoznatljive pljeskavice. Dodajte kravlji sir na donju pljeskavicu, zatim preklopite sa gornjom pljeskavicom i sve rubove dobro sjedinite. Zagrijte tavu za roštiljanje ili roštilj. Dodajte malo ulja i pecite svaku stranu 7-10 minuta. Uživajte.
Sastojci:
Mljeveno meso 1kg
Luk 100g
Kravlji sir 100g
Češnjak 1češanj
Sol 20g
Papr 10g
Ulje (za pečenje)
Luk 100g
Kravlji sir 100g
Češnjak 1češanj
Sol 20g
Papr 10g
Ulje (za pečenje)
Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.
Vrijeme pripreme: cca 20-25 minuta
Nema komentara:
Objavi komentar