Priprema
- 1Buter staviti u lonac da se istopi.
- 2Dodati luk, mrkvu i paradajz pa prziti par minuta da se dobro uprzi.
- 3Sad dodati krompire i sve mjesajuci dobro uprziti,
- 4zacinivsi vec sa vegetom i mljevenom paprikom.
- 5Dok przite krompir dodavati sve po malo vrele vode, ne sve odjednom.
- 6Sad smanjiti temeraturu na srednju, dodati rizu, i naliti sa ostatkom vode i kuhati dok sve fino ne omeksa.
- 7Pred sami kraj dodati 1 veliku kasiku persuna, suhog.
Posluživanje
Corba je malo gusca, ne previse, ali ko ne voli moze dodati vise tekucine, nekih jos 200 ml vode, ili tecnog vrhnja (pavlake).
Sastojci
- 50 gbutera
- 900 gkrompira (na kocke)
- 1crni luk (110g)
- 100 gmrkve (na vece kocke)
- 170 gsitno isjeckanog paradajza
- 80 grize
- vegeta
- mljevena crvena paprika
- 1,300 mlvrele vode
- 1velika kasika persuna
Nema komentara:
Objavi komentar