ponedjeljak, 17. ožujka 2014.

Tart sa pečenim povrćem i gorgonzolom












pripreme:
  1. 1/slika/1443565/
    Najprije napravi tijesto za tart . U brasno dodaj sol i natrgaj hladni maslac uz pomoc viljuske ili dva noza dok maslac ne bude velicine zrna graska . Dodaji vodu zlicu po zlicu dok ne dobijes grubo tijesto tek toliko da se poveze . Tako treba biti stajanjem ce se povezati . Tijesto zamotaj u plasticnu foliju i stavi u hladnjak neka se dobro ohladi oko 1 sat .
  2. 2/slika/1443573/
    U medjuvremenu povrce operi i narezi na komade , posoli i popapri te dodaj ulje i sve dobro izmijesaj . Prebaci na papirom za pecenje oblozen pleh i peci na 200 stupnjeva oko 45 min.  Peceno povrce pusti da se malo ohladi .
  3. 3/slika/1443597/
    Gorgonzolu namrvi ,a tijesto razvuci u krug promjera 35 cm. ( ne mora biti perfektan ) na papiru za pecenje. Gorgonzolu i parmezan podijeli na tri dijela , a peceno povrce na dva dijela. Razvuceno tijesto pospi sa jednom trecinom gorgonzole i parmezana .
  4. 4/slika/1443607/
    Preko sira rasporedi polovicu pecenog povrca ostavljajuci rub tijesta slobodan , pospi sa malo nasjeckane majcine dusice , te pospi sa drugom trecinom sira . Preko sira opet rasporedi drugu polovicu povrca , pospi ostatkom sira i ostatkom majcine dusice .
  5. 5/slika/1443613/
    Slobodne rubove tijesta prebaci natrag preko povrca tako sto ce se na pojedinim djelovima tijesto preklapiti . Premazi tucenim jajem i pospi sa malo parmezana .
  6. 6/slika/1443617/
    Gotovi tart prebaci skupa sa papirom na lim za pecenje i peci na 180 stupnjeva oko 40 - tak min dok rubovi lijepo ne porumene .
  7. 7/slika/1443653/
    Peceni tart pusti da se ohladi 10-tak min. te rezi na kriske i serviraj .

Posluživanje

Savrseno ide uz sezonsku salatu i crno vino.







www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga