nedjelja, 16. ožujka 2014.

Jagnjetina s bamijom



Način pripreme

Janjetinu nasjeći na više komada i oprati. 

Luk očistiti i sitno nasjeckati, pa ga na vreloj masti ispržiti da postane zlatnožut. 
Dodati nasjeckan list peršuna, bijeli luk i to malo propržiti. 

Dodati vodu i crvenu papriku.

Kad je meso napola mekano, dodati bamiju i polagano dalje dinstati dok meso postane sasvim mekano. Dodati začine. Dok se dinsta ne miješati da se bamija ne bi raspala.

Prije iznošenja na stol posuti nasjeckanim peršunom. 
Kao prilog se uslužuju slani ili mladi kuhani krumpiri.


Sastojci:

1kg
janjetine
50ml
ulja
dvije
glavice luka
malo
mljevene crvene paprike
tri
čehna bijelog luka
malo
lista peršuna
600g
sviježe ili zamrznute bamije
malo
soli
deset
zrna bibera



Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga