utorak, 18. ožujka 2014.

Kotleti u tijestu

Način pripreme

Najprije načinite tijesto: u mlakom mlijeku zdrobite kvasac, dodajte malo brašna i ostavite da stoji. 
Posebno smrvite maslac i brašno da dobijete jednolične mrvice. 

Dodajte so i vrhnje, te kvasac kad se nadigne. 

Dobro umijesite, podijelite na nekoliko hljepčića, stavite u posudu i prelijte vodom. 

Zatim dobro operite kotlete, posolite, popaprite i natrljajte bijelim lukom (to je osobito važno kod janjetine), a zatim istucite. 

Na vrućem ulju naglo popržite s obje strane. Ostavite da se ohladi. 

Nakon što tijesto odstoji jedan sat, odlijte vodu, tijesto, obrišite, tanko razvaljajte i režite dugačke rezance široke 3-4 cm.

Tim rezancima pažljdvo omotajte svaki kotlet od početka do kraja. 
Slijepite rezance žumanjkom, kojim premažite i sa svih strana omotani kotlet. 

Poslažite na nauljeni lim. 
Pecite na umjemoj vatri u rerni.



Tijesto
500g
brašna
200g
maslaca
200ml
vrhnja
20g
kvasca
malo
mlijeka
malo
soli
-
žumanjak
Kotleti
osam
malih mladih kotleta po želji
malo
soli
malo
bibera
jedan
režanj bijelog luka
-
ulje


www.bosanskikuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga