Način pripreme
Najprije načinite tijesto: u mlakom mlijeku zdrobite kvasac, dodajte malo brašna i ostavite da stoji.Posebno smrvite maslac i brašno da dobijete jednolične mrvice.
Dodajte so i vrhnje, te kvasac kad se nadigne.
Dobro umijesite, podijelite na nekoliko hljepčića, stavite u posudu i prelijte vodom.
Zatim dobro operite kotlete, posolite, popaprite i natrljajte bijelim lukom (to je osobito važno kod janjetine), a zatim istucite.
Na vrućem ulju naglo popržite s obje strane. Ostavite da se ohladi.
Nakon što tijesto odstoji jedan sat, odlijte vodu, tijesto, obrišite, tanko razvaljajte i režite dugačke rezance široke 3-4 cm.
Tim rezancima pažljdvo omotajte svaki kotlet od početka do kraja.
Slijepite rezance žumanjkom, kojim premažite i sa svih strana omotani kotlet.
Poslažite na nauljeni lim.
Pecite na umjemoj vatri u rerni.
Tijesto
500g
brašna
200g
maslaca
200ml
vrhnja
20g
kvasca
malo
mlijeka
malo
soli
-
žumanjak
|
Kotleti
osam
malih mladih kotleta po želji
malo
soli
malo
bibera
jedan
režanj bijelog luka
-
ulje
|
www.bosanskikuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar