nedjelja, 9. ožujka 2014.

Krokete od riže




Uživajte u ovom jednostavnom predjelu. 
Za ovaj recept potrebno Vam je svega nekoliko namirnica: riža, brašno, krušne mrvice, jaje i parmezan. Jednostavno prodinstajte luk nekoliko minuta. Dodajte rižu i nastavite dinstati dodatnu minutu. Na rižu dolijte vodu, poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu 10-tak minuta. Kada je riža upila svu tekućinu i omekšala, rižu ohladite.Riži dodajte jaje, sol, parmezan i bešamel. bešamel je jenostavan, gusti umak sličan zapršci. Od rižinie smjese formirajte krokete. Krokete uvaljajteu prvo u brašno, zatim jaja i na kraju mrvice. Krokete pržite nekoliko minuta u dubokom, dobro zagrijanom.  Uživajte.
Sastojci:
Riža 200g
Mliječni umak(bešamel, gust) 1dl
Brašno 50g
Krušne mrvice 100g
Ulje 0.5dl
Luk 20g
Jaja 3kom
Parmezan 20g
Sol 5g

Vrijeme pripreme: cca 45 minuta

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga