Uživajte u ovom jednostavnom predjelu.
Za ovaj recept potrebno Vam je svega nekoliko namirnica: riža, brašno, krušne mrvice, jaje i parmezan. Jednostavno prodinstajte luk nekoliko minuta. Dodajte rižu i nastavite dinstati dodatnu minutu. Na rižu dolijte vodu, poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu 10-tak minuta. Kada je riža upila svu tekućinu i omekšala, rižu ohladite.Riži dodajte jaje, sol, parmezan i bešamel. bešamel je jenostavan, gusti umak sličan zapršci. Od rižinie smjese formirajte krokete. Krokete uvaljajteu prvo u brašno, zatim jaja i na kraju mrvice. Krokete pržite nekoliko minuta u dubokom, dobro zagrijanom. Uživajte.
Sastojci:
Riža 200g
Mliječni umak(bešamel, gust) 1dl
Brašno 50g
Krušne mrvice 100g
Ulje 0.5dl
Luk 20g
Jaja 3kom
Parmezan 20g
Sol 5g
Mliječni umak(bešamel, gust) 1dl
Brašno 50g
Krušne mrvice 100g
Ulje 0.5dl
Luk 20g
Jaja 3kom
Parmezan 20g
Sol 5g
Vrijeme pripreme: cca 45 minuta
Nema komentara:
Objavi komentar