četvrtak, 20. ožujka 2014.

Ćufte




Način pripreme

Luk sitno isjeckati nasoliti pa ga rukom gnječiti dok omekš. 

Dodati izmrvljen hljeb, 2 jaja, vezu peršuna sitno isjeckanog i ostale začine, biber so sa dodatkom začinskog povrča i sodu bikarbonu. 

Zamjesiti, dobro da bude izmiješano.

Zatim oblikovati, pa ćufte uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i pržiti.

Pržiti na masnoći pola maslac pola ulje.




Pasha ćufte
500g
mljevenog mesa
jedna
glavica crnog luka
-
sredina kriške bajatog hljeba malo
-
crni biber
malo
soli
-
so sa dodatkom začinskog povrća
-
bikarbon sode na vrh kašičice
četiri
jaja
-
ulje za prženje
-
maslac za prženje

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga