utorak, 18. ožujka 2014.

Praline






Užitak za ljubitelje čokoladnih slastica

Priprema

Za praline s tamnom čokoladom,rastopite čokoladu u vatrostalnoj posudi koju ste stavili iznad lonca u kojemu tiho kuha voda. Umiješajte ostale sastojke, dodajući ulje prema potrebi. Ostavite da se 4 sata hladi na sobnoj temperaturi. Na radnoj površini posutoj kakaom razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao. 


Za praline s bijelom čokoladom, rastopite čokoladu kako je gore objašnjeno pa umiješajte sve sastojke osim šećera u prahu. Ohladite. Na radnoj površini posutoj šećerom u prahu, razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm pa oblikujte kuglice i pospite šećerom u prahu. 


Za praline s pistacijama, otopite 100 g čokolade kako je gore objašnjeno pa umiješajte 3 ½ žlice nasjeckanih pistacija. Ohladite kako je gore objašnjeno. Na radnoj površini posutoj šećerom u prahu, razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm pa oblikujte kuglice. Rastopite preostalu čokoladu, ohladite je u nju umočite praline, a zatim ih uvaljajte u 50 g nasjeckanih pistacija.



Sastojci

Praline s tamnom čokoladom:

65 g nasjeckane tamne čokolade 

50 g nasjeckanih prženih lješnjaka  

100 g šećera u prahu 
2 g nezaslađenoga kakaa u prahu 
20 ml blagoga ekstradjevičanskog maslinova ulja 
Zaslađeni ili nezaslađeni kakao u prahu, za posipanje

Praline s bijelom čokoladom:
60 g nasjeckane bijele čokolade
60 g namaza od lješnjaka 
25 g nasjeckanih prženih lješnjaka  
65 g šećera u prahu
2 g nezaslađenoga kakaa u prahu, za posipanje

Praline s bijelom čokoladom i pistacijama:
200 g nasjeckane bijele čokolade 
80g nasjeckanih pistacija 
Šećer u prahu, za radnu površinu



http://www.gastro.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga