Priprema
Za praline s tamnom čokoladom,rastopite čokoladu u vatrostalnoj posudi koju ste stavili iznad lonca u kojemu tiho kuha voda. Umiješajte ostale sastojke, dodajući ulje prema potrebi. Ostavite da se 4 sata hladi na sobnoj temperaturi. Na radnoj površini posutoj kakaom razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao.
Za praline s bijelom čokoladom, rastopite čokoladu kako je gore objašnjeno pa umiješajte sve sastojke osim šećera u prahu. Ohladite. Na radnoj površini posutoj šećerom u prahu, razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm pa oblikujte kuglice i pospite šećerom u prahu.
Za praline s pistacijama, otopite 100 g čokolade kako je gore objašnjeno pa umiješajte 3 ½ žlice nasjeckanih pistacija. Ohladite kako je gore objašnjeno. Na radnoj površini posutoj šećerom u prahu, razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm pa oblikujte kuglice. Rastopite preostalu čokoladu, ohladite je u nju umočite praline, a zatim ih uvaljajte u 50 g nasjeckanih pistacija.
Sastojci
Praline s tamnom čokoladom:
65 g nasjeckane tamne čokolade
50 g nasjeckanih prženih lješnjaka
100 g šećera u prahu
2 g nezaslađenoga kakaa u prahu
20 ml blagoga ekstradjevičanskog maslinova ulja
Zaslađeni ili nezaslađeni kakao u prahu, za posipanje
Praline s bijelom čokoladom:
60 g nasjeckane bijele čokolade
60 g namaza od lješnjaka
25 g nasjeckanih prženih lješnjaka
65 g šećera u prahu
2 g nezaslađenoga kakaa u prahu, za posipanje
Praline s bijelom čokoladom i pistacijama:
200 g nasjeckane bijele čokolade
80g nasjeckanih pistacija
Šećer u prahu, za radnu površinu
http://www.gastro.hr/
Nema komentara:
Objavi komentar