četvrtak, 13. ožujka 2014.

Zeljanica






Za ovaj recept potrebno Vam je kvalitetno vučeno (vodeno) tijesto. 
Prvi korak je da napravite nadijev za pitu. U posebnu posudu izmutite jaje, dodajte kiselo vrhnje, sviježi sir i sve sjedinite. Nadijev posolite, popaprite i na kraju dodajte prokuhani špinat. Sve skupa još jedanput sjedinite. Razvucite vučeno (vodeno) tijesto. Nadijev rasporedite po tijestu u ravnoj liniji. Tijesto s nadijevom zarolajte u prepoznatljiv oblik pite zeljanice. Pitu pecite nekoliko minuta na 180°C, nakin toga pitu izvadite iz pećnice i prelijte malo vrhnja pomiješanog s mlijekom. Nastavie peći na istoj temperaturi dodatnih 20-tak minuta. Pita zeljanica je gotova kada dobije finu, rumenu boju. Uživajte.


Sastojci:
Nadjev:
Špinat (blanširan) 300 g
Kiselo vrhnje 100 g
Mljieko 1 dl
Vrhnje za kuhanje 0.5 dl
Sir 300 g
Jaje 1 kom
Sol
Papar
Ulje 1 dl
Vodeno tijesto:
Brašno 300 g
Voda 1.8 dl
Ulja
Ocat
Sol

tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga