srijeda, 19. ožujka 2014.

Pita od jabuka





Priprema

  1. 1
    Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti da malo odstoji.
  2. 2
    Za fil jabuke oguliti, naribati i staviti u duboku zdjelu na laganu vatru, te pirjati dok ne porumene i omekšaju (jabuke same puste sok, tako da netreba nadolijevati vode).
  3. 3
    Pustiti jabuke da se ohlade i odliti višak tekućine (!) – popijte je :-) Zatim dodati vanilin šećere, cimet, klinčić, đumbir, čokoladu u prahu, krušne mrvice i šećer, te na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanaca.
  4. 4
    Razvaljati polovicu tijesta te staviti na namaštenu i pobrašnjenu tepsiju (onu najveću), rasporediti nadjev, te pokriti drugim dijelom tijesta.
  5. 5
    Vilicom “probušiti” tijesto na par mjesta, tek toliko da bi imalo zraka prilikom pečenja.
  6. 6
    Lagano premazati uljem i staviti u zagrijanu pećnicu (190*C) i peći sve dok ne dobije lijepu smeđkastu boju (ovisi ako želite jače ili slabije pečenu pitu..).
  7. 7
    Izvaditi iz pećnice i hladnu posipati šećerom u prahu (po želji).


Sastojci

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga