nedjelja, 16. ožujka 2014.

Kadaif dolma






Agda/sirup: oba šećera, vodu, 4 tanje šajbice limuna dodati pa kuhati na laganoj temperaturi nekih 40 do 45 min. Kada je agda gotova ostaviti da se ohladi.



Orahovu rijezgu isjeckati na krupno. Jaja izmiksati pjenasto. Kadaifa po parče odvojiti, pa po dužini pažljivo ispružiti. Na sam početak staviti po kašiku oraha i zavijati, kao na slici.

Sav kadaif i orahe utrošiti. Svaku uvijenu dolmu sa svih strana na kratko utopiti u jaja i stavljati na tanjir.

U zagrijano ulje stavljati dolme i pržiti ih uz često okretanje tako da sa svih strana budu isto pržene.

Pržene dolme iz ulja vaditi i odmah ih utapati u hladnu agdu/sirup.

Sve upržene i u agdi potopljene dolme poredati u tepsiju ili neku dublju zdijelu.

Preliti ostatkom agde/sirupom!



Sastojci:

Agda, sirup
1kg
šećera
600ml
vode
dva
vanillin šećera
jedan
limun
Za dolmu
500g
friškog kadaifa
300g
orahove rijezge
osam
jaja
1l
ulja za prženje

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga