Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite snijeg. Žutanjke i šećer miksajte, zatim dodajte brašno, pa ulje i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite na papiru za pečenje u velikom limu na 180 stupnjeva 15 minuta.
Vrući biskvit smotajte u roladu pomoću mokre krpe i ostavite da se ohladi.Puding kuhajte po uputstvima, ali sa 8 dcl mlijeka. Kad je kuhani u još vrući puding dodajte margarin izrezan na kocke i dobro promiješajte, pa ga ostavite da se ohladi.
Premažite roladu polovicom kreme i ponovno je smotajte. Prerežite je na pola da oblikujete dvije cipele. Premažite "cipele" drugom polovicom kreme.
Skuhajte preljev za tortu po uputstvu i izlijte ga na foliju koju ste stavili na tacnu.
Sastojci
5 kom | jaja odvojiti bjelanjke i žutanjke |
8 žlica/e | šećera |
8 žlica/e | brašna |
4 žlica/e | ulja |
Krema
2 kom | Pudinga od jagode |
8 dcl | mlijeka |
6 žlica/e | šećera |
10 dkg | margarina |
Za ukrašavanje
1 kom | Crvenog preljeva za torte |
2,5 dcl | soka od višanja |
Nema komentara:
Objavi komentar