utorak, 18. ožujka 2014.

Magične cipelice









Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite snijeg. Žutanjke i šećer miksajte, zatim dodajte brašno, pa ulje i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite na papiru za pečenje u velikom limu na 180 stupnjeva 15 minuta.
 Vrući biskvit smotajte u roladu pomoću mokre krpe i ostavite da se ohladi.Puding kuhajte po uputstvima, ali sa 8 dcl mlijeka. Kad je kuhani u još vrući puding dodajte margarin izrezan na kocke i dobro promiješajte, pa ga ostavite da se ohladi.
 Premažite roladu polovicom kreme i ponovno je smotajte. Prerežite je na pola da oblikujete dvije cipele. Premažite "cipele" drugom polovicom kreme.
 Skuhajte preljev za tortu po uputstvu i izlijte ga na foliju koju ste stavili na tacnu.









Sastojci

5 komjaja odvojiti bjelanjke i žutanjke
8 žlica/ešećera
8 žlica/ebrašna
4 žlica/eulja

Krema

2 komPudinga od jagode
8 dclmlijeka
6 žlica/ešećera
10 dkgmargarina

Za ukrašavanje

1 komCrvenog preljeva za torte
2,5 dclsoka od višanja




http://www.slastistika.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga