ponedjeljak, 10. ožujka 2014.

Krem od bijele i tamne čokolade




U jednoj polovini rastopiti bijelu, a u drugoj tamnu čokoladu. 

Način pripreme

Čokoladu isitniti.
Žumanca i šećer umutili u vidu krema.

Mlijeko zagrijati i dodati ga uz stalno miješanje žumancima.
Krem mutiti nad parom dok se ne zgusne.

Želatin potopiti u hladnu vodu, izgnječiti ga i sasvim rastopiti u kremu.

U jednoj polovini rastopiti bijelu, a u drugoj tamnu čokoladu.

Tamnom kremu dodati rum, a bijelom bijelo vino.

Kremove ostaviti na hladno mjesto.

Prije zgušnjavanja dodati umućeno slatko vrhnje i izmiješati.

Čokoladnim desertom puniti zdjelice i ukrasiti nastruganom.


Sastojci

150g
bijele
150g
tamne čokolade
šest
žumanaca
75g
šećera
375ml
mlijeka
pola
kesice šipčice vanile
šest
listića želatina
dvije
ruma
375ml
slatkog vrhnja
malo
nastrugane čokolade
malo
listića mente ( ako imate)

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga