- 1Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
- 2Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
- 3Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
- 4Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
Posluživanje
Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellunarezanu na kockice.
Savjet
U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.
- 600 gtikvica
- 300 gkrumpira
- 80 gluka
- 1-2 češnjačešnjaka
- 100 mlvrhnja za kuhanje
- 1,5 lvode
- 2 žlicemaslaca
- 2-3 žlicelimunova soka
- 1 žlicaVegete
- coolinarka.comSaznaj više na namirnici podravka.hr
Nema komentara:
Objavi komentar