ponedjeljak, 17. ožujka 2014.

Krem juha od tikvica





  1. 1
    Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  2. 2
    Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  3. 3
    Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  4. 4
    Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellunarezanu na kockice.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.


  • 600 gtikvica
  •  300 gkrumpira
  •  80 gluka
  •  1-2 češnjačešnjaka
  •  100 mlvrhnja za kuhanje
  •  1,5 lvode
  •  2 žlicemaslaca
  •  2-3 žlicelimunova soka
  •  1 žlicaVegete 


  • coolinarka.comSaznaj više na namirnici podravka.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga