Hrskavi prilog punjen nenadmašnom kombinacijom špinata i feta sira.
Priprema
- Špinat očistite, operite i dobro ocijedite od vode. Pržite ga na malo maslinova ulja dok ne uvene. Ako se radi o smrznutom špinatu, pirjajte ga na malo maslinova ulja dok suvišna voda ne ispari.
- Skinite s vatre pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i feta sir narezan na kockice. Dobro promiješajte pa u smjesu umiješajte jaje i popaprite.
- Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu 3-5 mm i izrežite ga na kocke. Na svaku kocku stavite malo smjese pa ju preklopite i rubove učvrstite vilicom.
- Složite trokutiće na lim na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 15-20 min na 200°C.
Sastojci
500 g lisnatog tijesta
500 g svježeg špinata (250 g smrznutog)
150 g feta sira
1 režanj češnjaka
1 jaje
Papar
Maslinovo ulje
http://www.gastro.hr/
Nema komentara:
Objavi komentar