utorak, 18. ožujka 2014.

Trokutići sa špinatom i feta sirom






Hrskavi prilog punjen nenadmašnom kombinacijom špinata i feta sira.


Priprema

  1. Špinat očistite, operite i dobro ocijedite od vode. Pržite ga na malo maslinova ulja dok ne uvene. Ako se radi o smrznutom špinatu, pirjajte ga na malo maslinova ulja dok suvišna voda ne ispari.
  2. Skinite s vatre pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i feta sir narezan na kockice. Dobro promiješajte pa u smjesu umiješajte jaje i popaprite.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu 3-5 mm i izrežite ga na kocke. Na svaku kocku stavite malo smjese pa ju preklopite i rubove učvrstite vilicom.
  4. Složite trokutiće na lim na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 15-20 min na 200°C.




Sastojci

500 g lisnatog tijesta

500 g svježeg špinata (250 g smrznutog)

150 g feta sira
1 režanj češnjaka
1 jaje
Papar
Maslinovo ulje



http://www.gastro.hr/


Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga