utorak, 11. ožujka 2014.

Čorba sa junetinom

Način pripreme

Staviti kosti da se kuhaju oko 2 sata. 

Junetinu fino isjeckati i staviti na ulje na kojoj se ispržio isjeckani luk. 

Sve malo prodinstati, pa posuti brašnom. 
Propržiti, a onda se zaliti kuhanom procijeđenom supom od kosti.

U čorbu dodati isjeckani peršun (korjen) i mrkvu, a može se dodati 50g dinstane riže. 

Umjesto supe od kosti može se u vodu dodati koncentrat (kocka) juneće ili goveđe supe.




Sastojci:


1,5l
vode
-
kost juneća
40g
mrkve
40g
peršina
jedna
glavica crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
300
kuhane junetine
četiri
kašike ulja
tri
kašike brašna

www.turbo-kuvar.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga