četvrtak, 13. ožujka 2014.

Pileća čorba

Način pripreme

Piletinu isjeći na komade. 
Luk sitno nasjeckati, pa na vrelom ulju ispržiti na zlatnožutu boju. 

Tome dodati sitno nasjeckan bijeli luk, paprike i odmah zatim piletinu. 
Posoliti i dinstati 10 minuta. 

Papriku očistiti od sjemenki i narezati na kolutiće, dodati piletini i dinstati dok ne uvene. 

Pradajz (može i zamrznuti) preliti kipućom vodom, oguliti im kožicu, prerezati po širini napola. Narezati na kriške, dodati piletini i dinsati još desetak minuta. 

Tada doliti potrebnu količinu vode i kuhati još desetak minuta. 

Na kraju izmiješati vrhnje i žumanjke, pa to umiješati u čorbu, ali ona više ne smije da vri.


Sastojci:


250g
piletine
jedna
glavica luka
pet
čehna bijelog luka
malo
ulja
malo
mljevene paprike
jedna
paprika babura
100g
svježeg ili zamrznutog paradajza
malo
soli
100ml
slatkog vrhnja
dva
žumanjka

www.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga