2 | Jaja |
200 g | Šećer |
200 ml | Mlijeko |
100 ml | Ulje |
200 g | Brašno |
1 | Prašak za pecivo |
2 kašike | Kakao u prahu |
krema: | |
1 l | Mlijeko |
7 kašika | Griz |
200 g | Kokosovo brašno |
glazura: | |
100 g | Čokolada za kuhanje |
5 kašika | Mlijeko |
5 kašika | Šećer |
1 kašika | Maslac |
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Arhiva bloga
-
▼
2014
(90)
-
▼
ožujka
(72)
- Hurmašice s kokosom
- Irska kafa
- Čorba od karfiola
- Kakao sa žumanjkom
- Ćufte
- Pita od jabuka
- Palačinci sa pavlakom i suhim sirom
- Torta bez jaja
- Čorba iz djetinjstva
- Pita od jabuka
- Gulaš čorba
- Piletina sa roštilj tave
- Čarolija maline i keksa
- Kotleti u tijestu
- Bavarska goveđa juha
- Praline
- Salata s narandžom i cveklom
- Trokutići sa špinatom i feta sirom
- Punjeni teleći savici
- Loptice od govedine i riže
- Kolač od milerama i pudinga
- Magične cipelice
- Kapuciner
- Vekna od mesa i jaja
- Rolat od čokolade i kafe
- Čokoladni kolač
- Napitak đumbira: 3 u 1
- Pita od koprive
- Punjene smokve
- Ušećereni bademi
- Krem juha od tikvica
- Tart sa pečenim povrćem i gorgonzolom
- Rolnice
- Kolač s kokosom
- Cappuccino oblatne
- Kadaif dolma
- Meso, spinat, krompir...
- Jagnjetina s bamijom
- Pileća krilca s povrćem
- Kolač s čokoladom, kokosom i suhim šljivama
- Bijelo crne kiflice
- Skuša na žaru
- Uštipci sa zdenkom
- Keksi s nutelom
- Krofne u obliku srca
- Pileća čorba
- Tiramisu
- Zeljanica
- Orehnjača
- Voće s grizom
- Ćufte
- Čokoladna torta bez brašna
- Voćna štruca
- Sok od jagoda
- Čorba sa junetinom
- Kolač sa kupinama
- Ćevapi u lepinji
- Kolač sa želeom od malina
- Ćufte od mesa i sira
- Slatka pura-Pandur
- Juha od krompira
- Sirup od grožđa
- Miješani pileći ražnjići
- Krem od bijele i tamne čokolade
- Kolač od višanja
- Narandžina brda
- Krokete od riže
- Piškote
- Pljeskavica
- Dimljeni, pečeni šaran
- Rolada sa sirom
- Sofijine kocke
-
▼
ožujka
(72)
1.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko brašno, prašak za pecivo i kakao prah.2.
Ispeći biskvit u tepsiji ili kalupu za torte veličine 30. Peći na 200°C oko trideset minuta.U 200ml mlijeka razmutiti 7 kašika griza, ostalo mlijeko staviti da prokuha pa dodati griz. Kuhati par minuta pa dodati i kokosovo brašno još malo kuhati i onda ostaviti da se malo ohladi.3.
Gotov fil staviti preko biskvita i na njega dodati glazuru od čokolade.Za glazuru u mlijeko staviti šećer i čokoladu da se istope, dodati maslac i premazati na biskvit.