nedjelja, 16. ožujka 2014.

Kolač s kokosom







1.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko brašno, prašak za pecivo i kakao prah.

2.

Ispeći biskvit u tepsiji ili kalupu za torte veličine 30. Peći na 200°C oko trideset minuta.U 200ml mlijeka razmutiti 7 kašika griza, ostalo mlijeko staviti da prokuha pa dodati griz. Kuhati par minuta pa dodati i kokosovo brašno još malo kuhati i onda ostaviti da se malo ohladi.

3.

Gotov fil staviti preko biskvita i na njega dodati glazuru od čokolade.Za glazuru u mlijeko staviti šećer i čokoladu da se istope, dodati maslac i premazati na biskvit.







2Jaja 
200 gŠećer 
200 mlMlijeko 
100 mlUlje 
200 gBrašno 
1Prašak za pecivo 
2 kašikeKakao u prahu 
krema:
1 lMlijeko 
7 kašikaGriz 
200 gKokosovo brašno 
glazura:
100 gČokolada za kuhanje 
5 kašikaMlijeko 
5 kašikaŠećer 
1 kašikaMaslac






http://www.velikakuhinja.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar

Arhiva bloga